Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Никада нећемо оставити наш народ

Петковић: Никада нећемо оставити наш народ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је та Канцеларија формирала посебан тим који у координацији са Црвеним крстом и општинским штабовима помаже угроженим домаћниствима од поплава које су погодиле јужну српску покрајину.

Петковић је на ТВ Хепи рекао да су црпне пумпе и сушачи већ упућени на КиМ и да након тога треба да уследи дезинфекција.

“Договорили смо са надлежним институтом да се пошаљу дезинфекциона средства како бисмо одмах кренули са прскањем површина”, рекао је Петковић.

Он је поручио да је “мука Срба на КИМ и наша мука”, и истакао да држава сада и у кризним стиуацијама показује колико води рачуна о српском становништву.

“Никада нећемо оставити наш народ”, подвукао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић појашњава да ситуација на КиМ са поплавама није “катастрофална”, наводећи да је вода дошла углавном до оних домаћинстава која су ближа рекама које су се излиле.

“У сваком случају, ми реагујемо, и чинимо све да се то санира. Атари села су поплављени и ту штета јесте велика, али када је реч о домаћниствима, то је негде стотинак домаћинстава у којима се вода излила, и то највише у подрумима, двориштима и помоћним објектима”, навео је Петковић.

Извор: Тањуг

Check Also

Петковић Куртију: Онај ко хоће да протера Србе са Косова нема право да говори шта Срби хоће

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас премијеру привремених приштинских институција …