Главна / Вести / Косово и Метохија / Извођењем представе “Сирано” Народно позориште Приштина отворило нову сезону 2021

Извођењем представе “Сирано” Народно позориште Приштина отворило нову сезону 2021

Извођењем представе “Сирано” Едмонда Ростана, а у режији Ненада Тодоровића Народно позориште Приштина започело је нову сезону у 2021 години. Представа је пред публиком приказана синоћ у Дому културе Грачаница уз поштовање свих препоручених мера заштите против коронавируса.

Глумица Народнног позоришта Приштина Тамара Томановић, гостујући у јутарњем програму РТВ Грачаница, здовољство није крила јер су напокон почели са радом, а утиске је поделила са нашим гледаоцима. Томановић каже да је ситуација са коронавирусам пореметила све, па и сам живот глумаца, како каже, корона их је научила да представе раде без публике и приказују их онлине, само да ни на тренутак не запоставе своју верну публику са Косова и Метохије.

“Толико сам одушевљена јер је све кренуло, напокон радимо, почели смо са представама надам се да ћемо ускоро кренути и са премијерама које су биле планиране за прошлу годину, али због ситуације са короном се није дало да их завршимо на време и да их представимо публици. Надам се да ће се све наставити као што је почело, весело и шаренолико као што је то представа “Сирано”,” каже Тамара Томановић.

Приштинско Народно позориште је за празнике за своју публику организовало онлине ревијални фестивал “Упркос свему” на коме је приказано 30 представа за децу и одрасле у различитим терминима.

“Управа нашег позоришта и колега који води наше интернет странице дошли су на идеју да обрадују нашу публику бар на овај начин, ми смо навикли да малишане широм Косова и Метохије обрадујемо представама за празнике, а ове године то није било могуће. Ово је била јединствена прилика да прикажемо све представе, чак и неке које су склоњене са репертоара и имали смо прилику да их и ми глумци погледамо, бар је на тренутак изгледало као да је све опет нормално” додаје Томановић.

Томановић истиче да се припремају за премијерно приказивање представа. Представа “Рибарске свађе” је у плану и ако ситуације са коронавирусом то буде дозволила, пред публиком би требала да се нађе 28.јануара.

 

Check Also

Марић: Курти не може да тврди да Срби не желе формирање ЗСО

Народни посланик и члан Главног одбора СНС Љубомир Марић запитао се на основу којих чињеница …