Главна / Друштво / Не види се крај мукама житеља Радева и Лепине

Не види се крај мукама житеља Радева и Лепине

Док се у већини српских места на централном Космету вода полако повлачи, реке се враћају у своја корита и стање постепено нормализује, мештани у селима Радево и Лепина у општини Липљан још увек се боре са воденом стихијом. Ситница је у овом подручју направила праву пустош.

Славиша Петровић из Радева каже да је поплава уништила летину, заимницу, а у таласу који је наишао једва да су нешто стоке спасили.

“Ово је била катастрофа. Целе ноћи нисмо спавали, деца су се уплашила, једном речју било је језиво. Једва да смо успели стоку да спасемо. Складишта са храном су потпуно уништена, подрум са зимницом, кукуруз, пшеница, јечам ништа више немамо”, казао је Петровић и нагласио да је све што су годинама стицали за једну ноћ уништено.

“Вода је дошла за сат времена док смо ми спавали. Пробудила нас је стока, која се уплашила од велике воде. Одмах смо потрчали да спасемо оно што можемо”, прича Слободанка Ђокић из Радева.

“Наша кућа је и даље поплављена, а породица је тренутно смештена код стрица”, истакао је Бисар Бајрами, који се нада да ће се овај проблем ускоро решити и да ће моћи што пре да се врати са својом породицом кући.

Уплакана  Цвета Митровић, у изјави за РТВ Грачаница, каже да од зимнице није остало ништа и да је  подрум још увек поплављен, иако се данима труде да испразне воду она и даље надолази.

Падавине су на овом подручју  престале, али мештани Лепине и Радева страхују од најављених снежних падавина.

 

Check Also

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

Предшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници организовала је приредбу и свечану доделу сертификата деци која су …