Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић честитао Православну Нову годину

Петковић честитао Православну Нову годину

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић упутио је честитку српском народу широм света, а посебно српском народу на КиМ поводом Православне Нове године.

“У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, свим Српкињама и Србима широм света, посебно српском народу на Косову и Метохији, желим срећну и радосну Православну Нову годину,” каже се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

“Поред тога што смо део православних народа који поштују богослужбени Јулијански календар, и што данас обележавамо завршетак старе и почетак нове године, за српски народ, овај празник је чувар нашег националног идентитета. Православна Нова година представља наше обележје, баш као и наш језик, писмо и богата културна и верска баштина. Обележавање и чување од заборава наших празника и народне традиције, истински су залог за будуће дане. За српски народ на Косову и Метохији то је и начин да очува своје постојање, идентитет и корене, а онда и да утемељи будућност на светој косметској земљи,” додаје се у саопштењу.

“Имајући веру да су љубав према ближњем и очување мира, основа складног и успешног заједничког живота, ма где да се налазимо, свим Србима и православним хришћанима желим добро здравље, много среће, успеха и радости у сваком дану Нове године!”

Извор: Саопштење, Канцеларија за КиМ

Check Also

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно ресење за таблице

Први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине …