Главна / Друштво / Од понедељка ђаци поново у школским клупама

Од понедељка ђаци поново у школским клупама

Директор Основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу, гостујући данас у Поподнву радио Грачанице, рекао је да ће поплављени помоћни објекат школе бити дезинфикован и спреман за почетак другог полугодишта школске 2020\21 године. Он је истакао да су из Министарства просвете добили упутство да све епидемиолошке мере остају на снази, да деца од 1 – 4. разреда од 18. јанура крећу у школу, а да ће за ђаке од 5-8.разреда бити организована комбинована настава.

„За сада је сигурно да деца нижих разреда 18.јанура крећу у школу.Они ће сваког дана ићи у школу, али ће бити подељени у групе, пре подне једна, а после подне друга група. Учитељи ће највише времена проводити у школи, јер ће радити са једном, а потом  и са другом групом. Деца од петог до осмог разреда имаће комбиновану наставу. То значи да ће једног дана прва група бити у школи, а друга ће наставу пратити онлајн. Сутрадан, друга група ће наставу пратити у школи, а прва онлајн. Час ће трајати пола сата. Све епидемиолошке мере и даље остају на снази“, казао је Караџић за РТВ Грачаница.

Директор ОШ Миладин Митић, Љубиша Караџић осврнуо се на прво полугодиште те је оценио да је онлајн настава свакако компликованија од наставе у школи.

„Пандемија је у многоме утицала на рад школе у првом полугодишту. Деца су се релативно брзо навикла на поштовање прописаних мера. Када је у питању онлајн настава, нажалост, нисмо могли да обезбедимо опрему свој деци из социјално угрожених породица, али су наставници налазили начине да градиво и домаћи задаци стигну и до те деце. Родитељи су такође били ангажовани како би деци олакшали онлајн наставу. За сада је свакако најважније да се деца врате у школске клупе“, изјавио је Караџић за наш медиј.

Check Also

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

Предшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници организовала је приредбу и свечану доделу сертификата деци која су …