Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић данас у обиласку поплављених подручја на Косову и Метохији

Петар Петковић данас у обиласку поплављених подручја на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обићи ће данас поплављена подручја и домаћинства која су претпела штету у поплавама на Косову и Метохији.

У селу Беривојце, на месту где је бујица однела пут, Петковић ће разговарати са мештанима који су у току поплава остали и без електричне енергије.

Након тога, Петковић ће се у селу Доње Мочаре састати са мештанима села, којима је бујица однела мост. При томе су тридесет четири домаћинства овог села остала одсечена од осталог дела Косовске Каменице.

У Ранилугу директор Канцеларије за Косово и Метохију ће обићи деветочлану породицу Ристић и шесточлану породицу Томић, чија су домаћинства претрпела велике штете у поплавама.

У Шилову, Петковић ће посетити породице Костић и Божановић са којима ће раговарати о потребној помоћи, након штета које је оставила поплава.

У селу Лепина директор Канцеларије за Косово и Метохију, посетиће породицу Ничић, која је претпела велике штете након поплава. Том приликом, предвиђене су изјаве за медије.

У селу Угљаре Петковић ће обићи поплављена подручја у улицама Ђуре Јакшића и Фрушкогорској.

Предвиђено је да у Грачаници Петковић разговара са грађанима и упозна се са тренутним проблемима са којима се суочавају након повлачења воде.

Потом ће у селу Доња Гуштерица обићи вишечлану породицу Савић, са којом ће разговарати о проблемима који су настали након повлачења воде.

Петковић ће обићи поплављено село Кузмин, у коме су поплаве оставиле велике последице.

Петар Петковић ће обићи породицу Здравковић у Великом Рудару којој су обе куће са окућницом поплављене, као и  пластеници.

У Грабовцу ће посетити породицу Часлава Живковића и друге породице из исте улице. Поред поплављених кућа, предвиђен је и обилазак поплављених пластеника Удружења „Мајка девет Југовића”, које снабдева Народне кухиње на Косову и Метохији.

У Великом Рудару планиране су изјаве за медије.

Све наведене активности директора Канцеларије за Косово и Метохију биће спроведене у складу са прописаним мерама, због тренутне епидемиолошке ситуације, проузроковане вирусом Ковид 19.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …