Главна / Друштво / НВО „Српска нит“ и ове године поклонима обрадовала српско становништво у Метохији

НВО „Српска нит“ и ове године поклонима обрадовала српско становништво у Метохији

Невладина организација „Српска нит“ са седиштем у Црној Гори и ове године обрадовала је поклонима малишане и становништво у Метохији.

Визија нашег удружења јесте очување и промовисање српског националног, духовног и културног идентитета и када год нам се укаже прилика ми радимо хуманитарне акције, истакао је председникове организације Миливоје Брковић.

„Ми смо становништву у Великој Хочи, Ораховцу и Призрену донирали пакете са прехрамбеним производима, деци смо донели новогодишње пакетиће, а све то како би им показали да у овим данима празника нисмо заборавили на њих, а нећемо ни у будуће“, казао је Брковић.

Он је истакао да чланови организације „Српска нит“ организују хуманитарне акције у Црној Гори, али и у неколико градова широм Србије како би прикупили средства за ову и сличне хуманитарне акције.

„Због тренутне епидемиолошке ситуације нисмо били у могућности да организујемо хуманитарне акције, али смо се обратили нашим људима у дијаспори, који су једва дочекали да нам помогну у организацији ове акције“, истакао је Брковић и захвалио цркви Светог Стефана Дечанског у Чикагу, као и свим људима који су показали хуманост и помогли организацију ове акције.

Координатори ове организације у Београду и Прокупљу Сташа Копривица и Марија Окичић, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, казале су да су људи у овим градовима увек расположни да помогну и учествују у акцијама за прикупљање помоћи овдашњем становништву.

„Ја сам први пут учествовала у једној хуманитарној акцији на Косову и Метохији и морам да признам да је осећај просто невероватан и да је све то веома емотивно искуство“, казала је Марија и додала да ће се од сада увек враћати и учествовати у  оваквим акцијама.

„Видети ту дечицу са осмесима на лицима изазива буру емоција у свима нама и невероватно је то откриће колико наше мало њима значи много“, истакла је Сташа и додала да је у мору тих емоција пала и по која суза.

Млади, амбициозни и , пре свега, хумани чланови НВО „Српска нит“ настављају своју мисију, а то је пружање помоћи српском становништву у покрајини, али и свуда где је помоћ потребна.

Check Also

Награда за најбољу поезију “Лазар Вучковић” уручена песнику Братиславу Бати Милановићу

У оквиру песничких сусрета “Лазар Вучковић” у Дому културе у Грачаници уручена је годишња награда …