Главна / Вести / Косово и Метохија / Банка Поштанска штедионица обележила крсну славу
smart

Банка Поштанска штедионица обележила крсну славу

Данас је у Косовској Митровици Банка Поштанска штедионица обележила своју крсну славу Св. Василије Велики. Слава се обележава у свим пословницама у Србији. Због препоручених епидемиолошких мера челници банке су се запосленима, клијентима и грађанима обратили путем видео линка.Директор филијале Банке Поштанска штедионица у Косовској Митровици Игор Радић рекао је да је за Банку, као и за  све запослене, данас свечан дан, јер са наставило са обележавањем славе која је преузета од Југобанке и да је то већ сада традиција и Банке Поштанска штедионица.

 

Помоћница директора филијале у Северној Митровици, Татјана Теофиловић,рекла је да јој је част што је она домаћин славе у години  када банка обележава сто година постојања.

“Мени је част што сам ја домаћин славе када банка обележава 100 година успешног и непрекидног рада. Банка Поштанска штедионице је на Косову и Метохији присутна већ три успешне године и надамо се да ћемо тако радити и у будућности. Оно што је данас другачије у односу на претходне године је то што славу због епидемиолошке ситуације славимо нешто другачије, али се надам да ћемо већ следеће године славити онако како доликује”, рекла је Теофиловић.

Присутнима се и обратио и председник Српске листе Горан Ракић уз честитке свечарима осврнуо се и на забрану уласка на Косово и Метохију директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу.

“Ми знамо да сте увек са нама и да ће та помоћ коју сте наменили стићи на право место и у праве руке. Преносим вам поздраве људи из Грачанице и он вас тамо очекују јер знају да сте ви човек који држи реч”, закључио је Ракић.

Обележавању славе у експозитури Поштанске штедионице у Београду, присуствовао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, који је искористио прилику да свим грађанима честита православну Нову годину и да запосленима и  клијентима Банке Поштанска штедионица пожели све најбоље у овој години.

“Како је Св. Василије био велики тако је и Банка Поштанска штедионица велика компанија која успешно послује и која је постала за кратко време стожер српског народа на Косову и Метохији и то јавно кажем јер ви вашим трудом, радом, залагањем и енергијом помажете нашем народу и чинити да пре свега кредитне могућности дајете грађанство и привреди и када сте за време пандемије успели да исплатите све плате и пензије и да наш народ на Косову и Метохији не заостаје за нашим грађанима у централној Србији, показује колико водите рачуна о држави Србији. Ваша компанија је старија од многих држава у свету што јасно говори колика је традиција у питању и колико искуство у себи сабирате. Важно је да смо на Косову и Метохији заједно и желим да нам ова нова година доноси свима све набоље”, закључио је Петковић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …