Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Хтео сам да православну Нову годину прославим са народом на КиМ и да са њима поделим муку

Петковић: Хтео сам да православну Нову годину прославим са народом на КиМ и да са њима поделим муку

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да кршење права на слободу кретања од стране Приштине неће зауставити Србију у пружању помоћи народу на Косову и Метохији.

Петковић је истакао да је са народом на Косову и Метохији хтео да обележи српску Нову годину, али и да са њима подели муку.

„Ја сам данас требао да будем на Косову и Метохији и да са народом прославим српску Нову годину, али и да поделим муку с обзиром да су многа села и места српских средина поплављена услед великих киша које су пале претходних дана“, рекао је Петковић.

Он је истакао да су о случају забране уласка на територију Косова и Метохије упознати и представници Европске уније.

„Мени је у два сата ноћас забрањен улаз на простор Косово и Метохије. Ја сам обавестио званичнике ЕУ који јасно кажу да је то директно кршење слободе кретања, али то нас неће зауставити да помогнемо нашем народу и да тамо где треба помоћ однесемо. Ја ћу свакако у наредном периоду бити присутан са нашим народом на Косову и Метохији зато што се боримо и зато што нам је стало да дођемо до сваког нашег човека јер је он наше богатство и нашег народа и државе Србије“, нагласио је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ је оценио да је овај потез Приштине део предизборне кампање.

„Када Приштина не може да прикаже своје резултате јер их нема онда је најлакше ударити на српски народ јер је то постао омиљени спорт у Приштини па се тако албански политичари такмиче како да повећају свој политички рејтинг“, закључио је Петковић.

Извор:

Check Also

Миливојевић: Косовско питање се не може решити без УН и Савета безбедности

Србија не доводи у питање ниво пријатељских односа са Русијом, као ни стратешке интересе у …