Главна / Друштво / Петковић и Маринковићева: Истина о Рачку мора да допре до већег броја људи

Петковић и Маринковићева: Истина о Рачку мора да допре до већег броја људи

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић састао се данас са судијом Даницом Маринковић, која је најзаслужнија за откривање праве истине о случају Рачак. Маринковићева је као истражни судија из Приштине руководила целокупном истрагом у Рачку, у зиму 1999. године. Захваљујући њеном сведочењу и опсежним доказима које је прикупила, случај Рачак је изузет из свих хашких оптужница.

Петковић је захвалио Маринковићевој јер се бори да истина о овом случају дође до што већег броја људи у свету и истакао да ће на том путу који није лак, увек моћи да рачуна на његову и подршку државе Србије и Kанцеларије за KиМ.

„Судија Маринковић је једна храбра и одважна жена којој смо ми као Република Србија и Kанцеларија за KиМ дубоко захвални јер је истину о Рачку отргла од заборава и политизације. Своју функцију судије обављала је професионално и часно, следећи све стандарде и правне тековине струке. Та открића забележила је и документовала у књизи “Судија у рату и миру”, чије је штампање на српском и енглеском језику подржала Kанцеларија. Даница Маринковић ће увек моћи да рачуна на нашу подршку у својој борби за истину и настојању да она допре до што већег броја људи, посебно на Западу“, пренео је Петковић.

Маринковићева је истакла да ће наставити да инсистира да се уважи права истина о Рачку и да на том путу неће устукнути, као што није ни 1999. године, упркос свим претњама и саботажама са којима се сусретала током своје истраге, али и у годинама које су уследиле.

Саопштење

Check Also

Брнабић честитала СЛ: Показали шта значи јединство

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је Српској листи победу на јуче одржаним локалним изборима …