Главна / Вести / Косово и Метохија / Љајићу КПС није дозволила улазак на КиМ на помен Ивановићу

Љајићу КПС није дозволила улазак на КиМ на помен Ивановићу

Председнику СДП Србије Расиму Љајићу припадници косовске полиције нису дозволили да пређе административну линију на Јарињу и да у Косовској Митровици присуствује обележавању треће годишњице убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици.

Љајић је на Јарињу, како је саопштено из СДП, задржан више од два сата, јер му је најпре речено да се према подацима из базе КПС води као министар у Влади Републике Србије и да му је због тога потребна дозвола за прелазак административне линије.

Када је Љајић објаснио да није члан владе и да у Косовску Митровицу иде у својству грађанина на обележевања годишњице убиства Оливера Ивановића, припадници КПС су рекли да сачека пар минута, а тих пар минута је трајало два сата.

После тога Лајић је, како се наводи у саопштењу, званично обавештен да не може да уђе на Косово и Метохију, а као разлог, незванично му је речено да политичарима и државним званичницима Републике Србије није дозвољен улаз због изборне кампање, која је у току.

СДП Србије ће о овом инциденту обавестити све релевантне међународне организације, а посебно оне које се баве заштитом људских права. “Питамо се о каквом слободном протоку људи, роба и капитала и заједничком тржишту, ЦЕФТи или “мини Шенгену”, можемо говорити, ако се не дозвољава ни одлазак на обележавње годишњице нечије смрти”, поручили су из СДП Србије.

Извор: Тањуг

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …