Главна / Друштво / Помен Оливеру Ивановићу у Косовској Митровици

Помен Оливеру Ивановићу у Косовској Митровици

У Косовској Митровици, испред просторија странке ГИ СДП Оливер Ивановић, одржан је помен трагично страдалом лидеру. На месту где је убијен, окупили су се пријатељи, чланови странке и најближи сарадници, одали пошту и запалили свеће. Раније, пре тога, пошту су одали и чланови породице Ивановић.

Пре три године у Косовској Митровици завладала је тишина. Убијен је Оливер Ивановић. Испред просторија странке окупљени су му одали почаст и присетили се какав је био њихов страначки колега.

Прошлио је три године, а ово свирепо убиство још увек није расветљено. Породица и пријатељи Ивановића још увек немају одговор.

“Ништа се променило није, осим што имамо траљаву истрагу, имамо три оптужнице, имамо 12 хиљада доказног материјала, а ми се враћамо на почетак. Његов велики пријатељ, који је увек био са нама, бивши министар у Влади Србије господин Љајић, сат и по времена чека на прелазу, не дозвољавају му да уђе као пријатељ да испоштује данас три године, да положи цвеће и запали свећу  на место убиства. Покушали смо да контактирамо Приштину, рекли су нам да се у њиховом систему појављује као министар. Они не знају да он више није министар, него да долази као обичан грађанин. Толико о њиховој демократији”, рекла је Ксенија Божовић из ГИ СДП.

И поред толиких напора да се открије ко је убио Оливера Ивановића приштинске власти и тужилаштво још увек нису расветлили овај случај.

“Ако је шта нама за утеху могло бити, то је да ће у првој години бити, како је најављивано, расветљено убиство и дођемо до имена налогодаваца и егзекутора и џелата нашег Оливера, тако да можемо рећи да је прва година била година наде, друга година-година мука, тишине, а већ за ову трећу можемо да констатујемо да је у питању тешки очај међу нама, његовим пријатељима, сарадницима и уопште грађанима Косовске Митровице”, рекао је Ненад Раденковић, сарадник и пријатељ Оливера Ивановића.

Оливер Ивановић био је један од највећих интелектуалаца на Космету. Уживао је поштовање својих пријатеља, суграђана, али и неистомишљеника. Године пролазе, а сви они чекају само једно – истину о убиству Ивановића.

Извор: ТВ Мост

Check Also

ЕК: Политичка нестабилност на КиМ, испунити договорено с Београдом

Политичка нестабилност, ограничене законодавне активности, распрострањена корупција и недостатак финансијске самооџивости неке су од оцена …