Главна / Вести / Косово и Метохија / Тужилаштво у Приштини покренуло истрагу због смрти сведока Специјалног суда

Тужилаштво у Приштини покренуло истрагу због смрти сведока Специјалног суда

Приштинско Основно тужилаштво покренуло је истрагу о смрти бившег косовског полицајца Фадиља Суљевићија, који је јуче пронађен мртав код Бадовачког језера и који је како наводе косовски медији био сведок Специјалног суда у Хагу, преноси Газета Експрес.
Портпарол Тужилаштва Љаурета Уљај изјавила је да је случај оквалификован као “сумњива смрт” и додала да тужилаштво и полиција настављају да предузимају све неопходне истражне радње, како би се разјасниле околности случаја.

“Основно тужилаштво у Приштини – Одељење за тешка кривична дела започело је истрагу овог случаја. По налогу државног тужиоца случај је оквалификован као ‘сумњива смрт’ и тело је послато на обдукцију у Институт за судску медицину у Приштини. Тужилаштво у сарадњи са полицијом наставља да предузима потребне истражне радње, ради разјашњавања околности случаја”, навела је Уљаја у одговору Газета Експресу.

Вест о Суљевиц́ијевој смрти потврдио је портпарол косовске полиције Бајрам Kраснићи.

“Нешто после 14 часова полиција је обавештена о случају који се догодио на путу који води до језера Бадовц, и сумња се да је особа нема знакове живота. Полиција је одмах изашла на лице места, контактирала чланове породице те особе и позвала државног тужиоца и тимове хитне медицинске помоц́и”, рекао је Kраснићи.

Додао је да су лекари констатовали смрт мушкарца Ф.С.

“Истражни и форензички тимови и даље надгледају лице места”, изјавио је Kраснићи.

Газета Експрес подсећа да је Суљевиц́и у недавној изјави за медије, након што је новинар Миљаим Зека објавио његову фотографију на којој је виђен заједно са Саљихом Мустафом кога је ухапсио Специјални суд, рекао је да је фотографија старија од годину дана.

“Та слика је стара годину дана, једва сам могао да препознам које је то место. То је врло стара слика. Немам коментар на било шта што је с њим повезано”, казао је он, додајуц́и да што се тиче Специјалног суда није имао контакт са Мустафом и кратко одговорио да није добио позив од Суда.

Суљевиц́и је био припадник косовске полиције, а његово име је познато, јер су га Брац́а Рамадани и Kићина, осуђени за убиство пет чланова породице Хајра 2001. године, оптужили за измишљање њиховог случаја.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић Куртију: Онај ко хоће да протера Србе са Косова нема право да говори шта Срби хоће

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас премијеру привремених приштинских институција …