Главна / Друштво / Српска листа: Три године од убиства Ивановића, без откривања починиоца и налогодавца

Српска листа: Три године од убиства Ивановића, без откривања починиоца и налогодавца

Поводом обележавања треће године убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, из Српске листе кажу да Приштина, као и опозиција у Београду, овај гнусан злочин користе за политичку и физичку елиминацију људи који су били у првим линијама одбране севера Косовске Митровице.

„Три године је прошло од гнусног злочина у коме је убијен Оливер Ивановић а породица Ивановић али и читава јавност и даље остају без одговора ко је одговоран за овај злочин.

Три године траје и упорно настојање Приштине да овај злочин искористи за политичку, а својевремено и физичку елиминацију потпредседника Српске листе Милана Радоичића чија је једина кривица у томе што је био и остао први у одбрани севера Косова и Метохије.

Нажалост, овим настојањима Приштине подршку дају и њихови сателити међу опозиционим политичарима у Београду који се не мире са чињеницом да их је српски народ на Космету одбацио као своје представнике.

Међу њима се посебно истиче Рада Трајковић која по наруџбини износи баљезгарије и лажи, али против које је потпредседник Радоичић поднео тужбу због лажи које износи и која је на суду била мања од маковог зрна свесна својих измишљотина које је пласирала.

Иста она Рада која је о Оливеру док је био у затвору, а и пре тога говорила најгоре ствари, коју је сам Оливер, по речима његових пријатеља, игнорисао и презирао, данас дели моралне лекције и лије крокодилске сузе, иста она која је позната као отимач од српске сиротиње у околини Грачанице и иста она која се поред Бернара Кушнера церекала на помен злочина над Србима.

Без иједног доказа, уз прегршт измишљених података који се ни у ком случају не могу назвати доказима, контраверзни албански тужилац који је својевремено оптужен од стране албанске породице Дехари за прикривање убиства њиховог сина, пензионисан је јер је завршио своју политичку мисију, остављајући иза себе оптужницу која је три пута мењана, мањкава, шупља, али због које је више часних Срба и даље у неоснованом притвору а њихове породице у агонији“, стоји у саопштењу.

Из Српске листе позивају међународне представнике да одговоре на захтев српског тужилаштва. Подсећују да су представници Српске листе и представници Оливерове ГИ СДП на заједничкој листи одбране интереса српског народа.

„Српска листа поново позива међународне представнике да на захтев српског тужилаштва учине доступним аеро снимке, места извршења кривичног дела, као и снимке са одређених аеродрома чиме би се јасно дошло до трага убицама и налогодавцима, нечињење по овом захтеву доводи нас у позицију да сумњамо у искрену намеру да се овај злочин реши.

Оно што је једина чињеница која повезује Оливера Ивановића и Милана Радоичића што су и један и други жртве косовске неправде и монтираних процеса са циљем дискредитације и сламања отпора српског народа од насртаја из Приштине.

Подсећамо да су данас на заједничкој листи са Српском и представници Оливерове политичке партије јер је питање одбране интереса српског народа испред свих других питања“, наводи се у саопштењу Српске листе.

Check Also

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно ресење за таблице

Први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине …