Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Виола фон Крамон показује или малициозност или дубинско напознавање материје

Петковић: Виола фон Крамон показује или малициозност или дубинско напознавање материје

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да оптужбе које на рачун Србије износи известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон, због наводног брисања адреса Албанаца који живе у Србији, показују или њену малициозност или дубинско непознавање материје.

“Ако је по среди ово друго, чињенице показују да је на основу анализе међународних организација из 2015. године у којој су учествовали и Албанци, утврђено да у Медвеђи живи 515 Албанаца”, објавио је на Твитеру Петковић.

Истакао је да се таквим неодговорним порукама, Крамон ставља у службу великоалбанског национализма.

“Свака идеја покушаја промене етничке структуре заснована на иредентистичким разлозима леди крв у жилама и то је искуство не само Србије, већ читаве Европе”, нагласио је  Петковић у објави.

Поставио је питање “како то да се Виола фон Крамон није сетила да дигне глас због убиства заштићеног сведока”, Уместо што покушава да наметне непостојећу тему”.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Петковић Куртију: Онај ко хоће да протера Србе са Косова нема право да говори шта Срби хоће

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас премијеру привремених приштинских институција …