Главна / Друштво / Почетак другог полугодишта на централном Космету

Почетак другог полугодишта на централном Космету

У основним и средњим школама на централном Космету почело је друго полугодиште школске 2020/21 године. Настава је организована и у школама које су прошле недеље погођене поплавама.

У Основној школи „Миладин Митић“ у Лапљем Селу, која је била погођена прошлонедељним поплавама, изврешено је чишћење  и дезинфекција  објекта у којем је продрла вода, тако да је друго полугодиште почело за све ђаке ове школе.

„Поплављено је било двориште школе, а по први пут вода је ушла у помоћни објекат. Након повлачеља воде, остало је муља и тиља. Помоћни радници су то очистили, а у суботу су просторије дезинфиковане. Када временски услови то дозволе, уз помоћ ватрогасне службе  двориште школе биће очишћено и дезинфиковано“, рекао је директор школе „Миладин Митић“, Љубиша Караџић.

Због великог броја ђака у овој школи је настава, као и у првом полугодишту,по измењеном програму уз поштовање свих епидемиолошких мера.

„Школа у Лапљем Селу ради по комбинованом моделу. Деца су подељена по одељенима у групе, данас је присутна А група од 11 часова, а у 14 часова долази Б група нижих разреда. Данас је у школским клупама А група виших разреда, а Б група виших разреда прати наставу онлајн. Сутра ће у школи бити Б група, док ће А група наставу пратити од куће“, додао је Караџић.

Школа у Лепини, као ни истурена одељења у Радеву и Батусу нису имала штете услед  поплава, па је настава и овде уредно организована.

„Наше школе нису претрпеле већу штету услед поплава, осим школе у Радеву где је био поплављен део дворишта. Радујемо се поласку деце у школу. Ми радимо по основном систему, тако да смо у школи сваког дана. Ситуација је добра, данас смо редовно почели друго полугодиште“, рекла је за РТВ Грачаница Зорица Талић, директорка ОШ  „Вук Караџић“ у Лепини.

Данас је и у свим осталим  школама  на територији централног Космета несметано настављен наставни процес.

Check Also

ЕК: Политичка нестабилност на КиМ, испунити договорено с Београдом

Политичка нестабилност, ограничене законодавне активности, распрострањена корупција и недостатак финансијске самооџивости неке су од оцена …