Главна / Вести / Косово и Метохија / Арлов се обратио међународним представницима поводом забране уласка на КиМ

Арлов се обратио међународним представницима поводом забране уласка на КиМ

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бање Луке, хуманиста Милорад Арлов се данас путем свог адвоката Дејана А. Васића обратио међународним представницима на Косову ради превазилажења забране Полиције Косова да пређе границу.

Арлов и његов заступник упутили су писмо амбасади Сједињених Америчких Држава, Федеративне Републике Немачке, Републике Француске, Уједињеног Краљевства, Републике Турске, Краљевине Шведске, Републике Италије, као и Канцеларији повереника Руске Федерације на Косову, уз молбу за помоћ у сагледавању и превазилажењу проблема Милорада Арлова.

“Ово је први пут да ми је забрањен улазак у неку земљу, чиме ми је ускраћено право на рад и слободу кретања. Оваквим поступањем Полиције Косова угрожен је програм помоћи деци свих националности Косова, као и изградња прихватилишта за децу са потешкоћама у развоју. Апелујем на међународне представнике да својим ауторитетом заштите моје демократско и људско право да на Косово дођем и наставим своју искључиво хуманитарну мисију”, каже Арлов.

Адвокат Дејан А. Васић очекује да међународна заједница преко својих представника утиче да се овај проблем превазиђе,

“У име господина Арлова сам у два наврата улагао жалбе директору Полиције Косова на одлуке Пограничне полиције, међутим и поред законских рока о жалбама није одлучено. Такође, уз жалбу сам предао примерак петиције који је потписало преко 3.500 грађана из свих крајева Косова, са подршком господину Арлову. Очекујем да међународна заједница преко својих представника утиче да се овај проблем превазиђе, тако што ће Милораду Арлову бити дозвољен улазак на Косово”, рекао је Васић.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Српска листа: Нелегални упад припадника БСК на територију општине Зубин Поток – грубо кршење споразума из 2013.

Нелегални упад припадника Безбедносних снага Косова на територију општине Зубин Поток је грубо кршење споразума …