Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Харадинај опасан човек, “велика Албанија” претња свима
LAJCAK VUCIC IZJAVA

Вучић: Харадинај опасан човек, “велика Албанија” претња свима

Харадинај је опасан човек, а “велика Албанија” би била претња свима, каже председник Александар Вучић поводом изјаве Харадинаја о референдуму за уједињење КиМ с Албанијом, те истакао да ће Србија имати адекватан одговор на то.

На питање новинара да прокоментарише ту најаву Харадинаја, Вучић је рекао да на претње не треба узвраћати претњама.

“Мој одговор је – ви свој посао радите, шта хоћете, а ми ћемо имати добар и адекватан одговор, а грађани не треба да брину”, поручио је Вучић

Истиче да би волео да је чуо више рекација и из Вашингтонг, Брисела и других центара моћи у свету .Како је рекао, не дај Боже да је неко са наше стране говорио о неким другим врстама уједињења на Балкану…не само да би нам увели санкције, каже, већ би нас скоро и бомбардовали.

Вучић је поручио да Србија није “плитак поток” да свако може да је прескаче на тај начин.

Ипак, напомиње да је Харадинај опасан човек и озбиљан политичар који пледира да постане нови председник тзв. Косова и да би у случају да буде изабран уз подршку Аљбина Куртија, онда би имали и косовску владу и председника тзв. Косова који зе залажу за уједињење са Албанијом.

Вучић додаје да је то политичка чињеница и да зато није разумео одушевљење неких људи у Београду таквом констелацијом снага у Приштини.

“То прихватамо као политичку чињеницу и на њу ћемо увек да реагујемо”, додао је Вучић.

Каже да су га и поред свега тога тужили на Косову како им прети када је рекао раније да ће бити изненађени реакцијом Србије ако буду кршили Вашингтонски споразум и тражили пријем у међународне организације.

Извор: Танјуг

Check Also

Српска листа: Нелегални упад припадника БСК на територију општине Зубин Поток – грубо кршење споразума из 2013.

Нелегални упад припадника Безбедносних снага Косова на територију општине Зубин Поток је грубо кршење споразума …