Главна / Вести / Србија / Вучић: Вакцинацијом мењамо будућност

Вучић: Вакцинацијом мењамо будућност

Председник Србије Александар Вучић је рекао да је важно, у тренутку када креће масовна имунизација, да сви грађани разумеју од коликог је то значаја за земљу и да “ми тиме мењамо своју будућност”.

Помоћ Северној Мекодонији – 8.000 Фајзерових вакцина је братски и пријатељски потез Србије према тој земљи и показује одговорност Србије, која зна да не живи у “затвореном суду”, већ јој је стало и до комшија, рекао је Вучић.

“Да одговорим на природан и пристојан начин. Шта би нама вредело да сви будемо здрави, ако људи у комшлику имају безброј проблема? Ми можемо да будемо срећни и задовољни, ако су нам комшије задоовљне”, рекао је Вучић упитан за 8.000 вакцина којиам ће Србија снабдети Северну Македонију.

“Када да помогнемо? Када је лако? Ваљда се помаже када је тешко”, додао је Вучић.

Он је рекао да ће Србија онолико колико може да помогне – помоћи, додајући да је и македонски премијер Зоран Заев био довољно сналажљив, тражио и борио се за своју земљу.

“То је не само пријатељски и братски потез према Северној Македонији, већ показује нашу одговорност, да не живимо у затвореом суду, већ да морамо о комшијама да помогнемо, као што би и они нама, сигуран сам”, рекао је Вучић.

Он је додао да је сигуран да би у Северној Македонији биле популарне и кинеске и руске вакцине, а у Албанији Фајзер и Астразенела, због другачијег политичког односа, али и истакао да Србија нема проблем да помогне и Албанији, и коме год треба.

“Ако нам сутра неко буде тражио из РС, БиХ, како да одбијемо? Нормално је да помогнете”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг,РТС

Check Also

Петковић: Понош не може да опрости Вучићу снажну и самосталну Србију

Нато генерал Здравко Понош слика је и прилика оне народне “Вук длаку мења, али ћуд …