Главна / Вести / Косово и Метохија / Грачаница: Протест мештана због проблема са струјом

Грачаница: Протест мештана због проблема са струјом

Део Грачанице са око 50 домаћинства је без струје више од 10 дана. Мештани су одржали мирни протест како би упозорили надлежне, али и јавност на велики проблем са којим су суочени. Проблем је настао због квара на нисконапонском подземном излазном каблу. Апели мештана за сада су без резултата.

– Радници КЕДС-а су били, мењали су неке осигураче, пробали су нешто и установили су да је квар од трафостанице до прве бандере, неких 15 – 20 метара кабла, међутим то није решено. Три пута су долазили од настанка квара, поправљали нешто, али након пола сата до сат времена поново останемо без струје – каже један од мештана Мирослав Арсић, власник ДОО Арса.

Без струје су привредна и правна лица, али и домаћинства са малом децом, старијима и болеснима.

Арсић додаје да су били принуђени да баце и много кварљиве робе коју без струје није било могуће одржавати. За продајне и услужне објекте то представља велики губитак.

– Немамо струје, а нисмо у могућности ни да сами одемо негде и тражимо да се проблем реши. Срећом да се грејемо на дрва тако да бар немамо тих проблема – каже мештанка Радмила Томашевић.

Мештани овог дела Грачанице одржали су мирни протест упозорења како би скренули пажњу јавности, кажу да за сада имају обећања да ће се проблем решити, а ако до тога не дође да ће бити принуђени да прибегну непопуларнијим мерама.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …