Главна / Некатегоризовано / Помоћ поплављеним породицама у општини Грачаница стигла и од Британске амбасаде и ИОМ-а

Помоћ поплављеним породицама у општини Грачаница стигла и од Британске амбасаде и ИОМ-а

Након прошлонедељних поплава,  у домаћинствима која су претрпела највећу штету, живот се постепено али отежано враћа у нормалу. Куће које су поплављене још увек су пуне влаге, уништене су окућнице и помоћни објекти.

У пружању подршке угроженим домаћинствима, посредством општине Грачаница придружила се и Амбасада Велике Британије са Међународном организацијом за миграције (ИОМ), обезбедивши једнократну помоћ.

Директор јавних служби у општини Грачаница Владица Трајковић каже  да су гроженим домаћинствима уручени  вода за пиће, чизме и дезинфекциона средства.

“И поред тога што је поплављено много општина на КиМ,  драго ми је што су одлучили да помогну становништву наше општине и надам се да ће и друге организације и институције на централном нивоу власти препознати овај проблем и да ћемо имати што више средстава да би смо помогли угроженим домаћинствима”, каже Трајковић.

Мештани Лепине, којима је данас ова помоћ уручена истичу да им је у овом тренутку свака помоћ добродошла.

Помоћ британске Амбасаде и ИОМ-а,обезбеђена је за домаћинства погођена поплавама у свим селима на територији општине Грачаница.

Check Also

Kурти упутио честитку поводом Васкрса

Премијер Kосова Аљбин Kурти упутио је честитке православним верницима који славе Васкрс. “Православни верници данас …