Главна / Друштво / Поповић: Разумемо нестрпљивост људи,  јер они своје рачуне уредно плаћају

Поповић: Разумемо нестрпљивост људи,  јер они своје рачуне уредно плаћају

Један део становника општине Грачаница муку мучи са нестанком електричне енергије због квара који је настао на нисконапонском подземном излазном каблу. Мештани су јуче у Грачаници одржали миран протест, јер како кажу, њихов апел се и даље не чује. Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је за РТВ Грачаница да се ради о великом проблему и квару на мрежи и да разуме нестрпљивост људи,  јер они своје рачуне уредно плаћају.

“У сталном смо контакту са нашим мештанима и покушавамо на све начине да решимо проблем, међутим, све зависи од енергетске корпорације из Приштине и са њима разговарамо све време, тачније наше јавне службе. Из енергетске корпорације су долазили већ једном али нису успели да санирају квар. Јуче смо имали телефонски састанак са њима и рекли су нам да око десет трафостаница у Приштини имају исти квар и да ће чим санирају доћи и у Грачаницу, рекао је Срђан Поповић.

Поповић додаје да мештани трпе велике губитке и да је њихова забринутост оправдана, а да је општина Грачаница предузела све потребне кораке.

“Ми смо данас послали и званичан допис, смтрам, да није у реду да се ово дешава мештанима општине Грачаница јер они редовно плаћају рачуне и не постоји никакав разлог да наша општина не буде приоритет за решавање овог проблема,” истакао је Срђан Поповић.

Поповић се осврнуо и на рестрикције воде и поводом тога истакао да постоји ваљан разлог, јер је вода замућена због обилних падавина, а нада се и повољнијим вестима за становнике општине Грачаница.

“Због замућености воде у језеру рестрикције воде су на снази и код нас и обухватају један део Приштине, на нама је било да становништво на време обавестимо. Редовно пратимо ситуацију на терену и надам се да ће у наредном периоду бити повољнијих информација за наше становништво.”

 

 

 

Check Also

Петковић Куртију: Онај ко хоће да протера Србе са Косова нема право да говори шта Срби хоће

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас премијеру привремених приштинских институција …