Главна / Вести / Косово и Метохија / Председник Поповић разговарао са новоименованим амбасадором Мађарске

Председник Поповић разговарао са новоименованим амбасадором Мађарске

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас новоименованог амбасадора Мађарске на Косову Јозефа Бенцеа са којим је разговарао о модалитетима даље сарадње.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и мађарски амбасадор на Косову Јозеф Бенце састали су се у згради општине Грачаница где су одржали састанак  на којем су разговарали о  ситуацији у општини Грачаница и унапређењу међусобне сарадње.

Поповић се госту захвалио на помоћи коју је Амбасада Мађарске пружала општини Грачаница у претходном периоду посебно када је у питању донација аутобуса за превоз ученика на територији општине Грачаница.

Председник општине Грачаница информисао је мађарског амбасадора о последњим поплавама које су допринеле погоршању животних услова грађана који су последњих месеци и онако тешки због борбе са епидемијом Ковида 19.

„Општина Грачаница била је врло организована у борби са Ковидом 19. Грађани су заиста били дисциплоновани. Ситуација је сада знатно боља али су нас последње поплаве додатно успориле и намери да кренемо у припрему и релизацију инфраструктурних планова за наредну годину. У овом моменту свачија помоћ је добродошла“, рекао је Поповић.

Мађарски амбасадор на Косову Јозеф Бенце захвалио се председнику Поповићу на гостопримству и изразо наду да ће се сарадња мађарске амбасаде са општином Грачаница наставити и у наредном периоду.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …