Главна / Вести / Косово и Метохија / Др Столић: Број оболелих у опадању, више је отпуста него пријема нових пацијената

Др Столић: Број оболелих у опадању, више је отпуста него пријема нових пацијената

Према подацима Кризног штаба на територији општине Грачаница у последња 24 сата коронавирусом инфицирана је једна особа.

Да је епидемиолошка ситуација знатно боља, потврђују и подаци о броју прегледа и хоспитализованих пацијената на Инфективној клиници у Лапљем Селу.

“Ситуација у овом тренутку је знатно боља него што је била почетком или средином овог таласа, када смо у једном тренутку имали и по 60 до 70 хоспитализованих пацијената и на дневном нивоу и до 80 прегледа. У овом тренутку број прегледа је до двадесетак дневно и махом су то контролни прегледи, а број првих прегледа је знатно смањен”, каже за РТВ Грачаницу инфектолог др Бобан Столић.

Др Столић истиче да је тренутно на  Инфективном одељењу хоспитализовано 14 пацијената, али да се ради о лакшој клиничкој слици и да су сви они доброг општег стања, сем једног пацијента који је на кисеоничкој потпори.

“Очекујем да се овај тренд већег броја отпуста него пријема настави и у наредним данима”, каже др Столић.

Захваљујући мањем броју инфицираних општина Грачаница се налази у тзв. “зеленој зони”, али су и даље на снази антиковид мере, а надлежни упозоравају да и поред бољег стања нема места опуштању и да је неопходно одговорно понашање становништва.

 

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …