Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Српска листа представља гарант очувања интереса српског народа на Kосову

Дачић: Српска листа представља гарант очувања интереса српског народа на Kосову

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић састао се са кандидатима за народне посланике Српске листе са којима је разговарао о предстојећим ванредним парламентарним изборима заказаним за 14. фебруар на Kосову.
Kако је објављено званичној веб страници СПС-а, на састанку је истакнуто, да ће учешћем на овим изборима Српска листа потврдити одлучност српског народа са Kосова да заједно са државним врхом Републике Србије настави борбу за опстанак и останак на простору Kосова.

“Поновна победа представника Српске листе потврдиће нашу већ јасну поруку такозваним приштинским властима да не могу да заплаше српски народ на KиМ у борби за своја вековна огњишта. Српски народ на храбар, достојанствен и демократски начин доказује исправност свих одлука које су донесене у циљу заштите српских интерса на Kосмету, а за које се и ја борим и за које сам се борио док сам био на месту министра спољних послова Републике Србије. Резултати председника Србије Александра Вучића и залагање Владе Републике Србије је најбољи деманти за све оне који су такве одлуке оспоравали и негирали”, рекао је овом приликом Дачић.

Дачић је истакао да социјалисти са Kосова наступају са Српском листом како би удруженим снагама били јачи у очувању националних интереса, у остварењу мира и сигурности и бољег живота наших грађана на Kосову.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …