Главна / Вести / Косово и Метохија / Грачаница у жутој зони

Грачаница у жутој зони

Од синоћ па све до нове одлуке 29. јануара, општина Грачаница се налази у жутој зони, са средњим ризиком ширења коронавируса.

Реч је о такође нешто блажим мерама и готово су исте као и у општинама зелене зоне, а највише се односе на рад угоститељских и трговинских објеката.

Према овој одлуци трговинским и угоститељским објекатима као и хотелима дозвољен је рад од 5 до 22 сата уз могућност организовања тзв. „услуга за понети“ и након овог времена.

Јавни превоз сме да саобраћа користећи до 50% капацитета, а такси превозницима омогућен је рад са једним путником позади односно до три особе ако су чланови исте породице.

Свим јавним и приватним институцијама саветује се да смање број запослених на основу њихових специфичности и ,,Приручника за заштиту од ширења Ковида 19″.

И даље је на снази одлука којом је грађанима старијим од 65 година дозвољено да се крећу само у периоду од 6 сати ујутру до 10 и од 16 до 19  увече.

И рад институцијама културе продужен је до 22 сата са обавезом рада до 40 процената капацитета.

Дозвољене су и спортске активности у отвореним и затвореним просторима, тренинзи и такмичења у индивидуалним спортовима. Тренинзима може да присуствује до 20 особа, на такмичењима може учествовати до 50 особа. док је рад теретана ограничен је на 40% капацитета.

Поштовање препоручених мера контролисаће општинска инспекција заједно са полицијом. За непоштовање одлуке предвиђене су казнене мере.

Ова одлука важиће до доношења нове, на основу недељне епидемиолошке ситуације.

ОПштина Грачаница

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …