Главна / Друштво / Чадеж предао теренска возила и агрегате за угрожена места

Чадеж предао теренска возила и агрегате за угрожена места

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж посетио је данас општину Лебану, где је предао као донацију три теренска возила дачија дастер за домове здравља у Лебану, Медвеђи и Бојнику.

Чадеж је, такође, у име ПКС уручио и 40 агрегата за струју и пакете са намирницама за домаћинства у селима на територији општина Јабланичког округа које су биле угрожене поплавама и леденим таласом.

Он је том приликом рекао да су ПКС и њене чланице компаније које послују у Србији пре две недеље почеле хитно на терену да доносе за најугроженија домаћинства храну и оно што је најпотребније.

“Доста домаћинстава је остало без струје и до доста кућа није могло да се дође. Видели смо како можемо да помогнемо да поделимо агрегате да би људи могли да имају струју и када су лоши временски услови”, навео је Чадеж.

Каже да је веома тешко било доћи до неких домаћинстава, а нарочито лекарима и да су зато ПКС и српска привреда дошли на идеју да обезбеде за домове здравља теренска возила којима ће моћи да дођу до места која нису добро повезана путном инфраструктуром, а посебно на планинама.

Чадеж је најавио да ће ПКС још помоћи угроженим местима.

Навео је да је доста воћњака и расадника страдало и да су у току разговори са пољопривредним произвођачима, посредством Удружења за пољопривреду, како да се у другом кругу донира оно што им је најпотребније, да би људи могли да наставе да раде.

Кључеве за сва три дома здравља – у Лебану, Медвеђи и Бојнику, примио је директор дома здравља у Лебану Владан Станојевић.

Он је захвалио ПКС на великој помоћи и истакао да су им теренска возила већ дуже време недостајала, како би могли да пруже услугу старијим грађанима у руралним подручјима. “Са овим возилима су се стекли услови да пружимо квалитетнију услугу какву и заслужују наши грађани”, рекао је он.

Захвалио је и Регионалној привредној комори у Лесковцу и свима који су у томе учествовали.

Председник општине Лебане Иван Богдановић казао је да је та донација значајна не само за општину Лебане већ и општине Бојник и Медвеђу.

“После потписивања споразума 13. јануара о сарадњи те три општине и конкурисању за пројекте, ПКС је на челу са Марком Чадежом и директором РПК Лесковац Гораном Јовићем препознала потребу и донирала возила за домове здравља, пакете са намирницама, као и агрегате за струју”, рекао је Богдановић.

Јовић каже да је веома задовољан што је пружена помоћ људима у невољи. “ПКС је препознала потребу да упути одређену помоћ тамо где је најпотребнија”, додао је он.

Чадеж је затим посетио домаћинство породице Цветковић у селу Пороштица код Лебана и уручио агрегат и најнеопходније намирнице.

“Помоћ није било тешко сакупити јер су компаније брзо нашле начин како да помогну у овој ситуацији”, рекао је Чадеж током посете.

Додаје да је било теже доћи на терен и испоручити помоћ него је прикупити.

Председник ПКС је потом обишао и производне погоне фабрике текстила Лебантекс у Лебану.

Фабрика послује у саставу турске Ормо групе. Отворена је пре три године и запошљава 200 радника, а планира да отвори још око 200 радних места.

Извор: Тањуг

Check Also

Четвородневна акција појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље

Полицијски службеници саобраћајне полиције током четвородневне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена на територији …