Главна / Вести / Косово и Метохија / Весељи остаје у притвору, Хаг одбио његов захтев за привремено пуштање на слободу

Весељи остаје у притвору, Хаг одбио његов захтев за привремено пуштање на слободу

Судија Николас Гију одбио је захтев одбране некадашњег лидера ОВK Kадрија Весељија за његово привремено пуштање на слободу.
Истовремено, одбијен је и захтев одбране за сазивање рочишта за усмено излагање о поменутом захтеву. Без обзира на то што је судија уважио аргументе одбране да Весељи неће покушати да избегне суђење уколико буде пуштен на привремену слободу, судија је образложио да поменути аргументи не уклањају у потпуности опасност од бекства.

Судија Гију је и истакао да сматра да постоји ризик од тога да би, уколико пуштен, Весељи могао да покуша да врши опструкцију правде и застраши сведоке.

Подсећања ради, главни тужилац Џек Смит је ранио навео зашто треба одбити захтев Весељијевог адвоката Бена Емерсона, уз констатацију да му за почињена дела прети казна доживотног затвора. Тужилаштво зато сматра да Весељи треба да остане у притвору.

„Весељи је оптужен за ратне злочине и злочине против човечности , укључујуц́и убиства и мучење. За злочине из оптужнице постоји могућност изрицања доживотног затвора. Постоји стални ризик од његовог бекства, који ц́е се и повец́ати када Весељи и његови заступници сазнају све доказе које имамо против њега“, стајало је у саопштењу тужилаштва.

Извор: Косово онлине

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …