Главна / Друштво / Вакцинација – једини излаз, став инфектолога и житеља Грачанице

Вакцинација – једини излаз, став инфектолога и житеља Грачанице

Са још три лица код којих је потврђена инфекција укупан број позитивних на корону од избијања епидемије у општини Грачаница износи 318. Став инфектолога, који подржавају старији суграђани је да је једини излаз и решење у вакцинацији. На територији општине Грачаница и даље су на снази антиковид мере, као што су ношење маски, забрана окупљања, држање дистанце и ограничен рад угоститељских објеката. Ово поштовање мера допринело је нешто бољој епидемиолошкој ситуацији, али се ситуација мења из недеље у недељу, тако да је општина Грачаница тренутно у жутој зони са средњим ризиком ширења заразе од корона вируса. Да је једини излаз и решење у вакцинацији, поред суграђана, став је и инфектолога.

– Добар део здравствених радника који су укључени у борбу против ковида 19 у Инфективној клиници већ је обавио вакцинацију. Позвао бих целокупно наше становништво да се пријаве за вакцинацију и да се што пре одазову вакцинацији, како бисмо што пре стекли колективни имунитет и дошли до те бројке од 60 до 70 посто. Ми смо број оболелих свели на спорадичне случајеве како бисмо крај пролећа или лето дочекали у некој бољој ситуацији и вратили се неким нормалним активностима – каже за РТВ Грачаница инфектолог КБЦ Приштина – Грачаница Бобан Столић.

Већина наших суграђана одлучна је у намери да се вакцинише, док су неки од старијих већ претходних дана примили прву дозу вакцине.

Check Also

Драгица Гашић: Покушавам да издржим уз Божју помоћ, али све су ми покрали, чак и инсулин

Невоље Драгице Гашић, једине српске повратнице у општини Ђаковица не престају. Након повратка, из посете …