Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Нереално да ће Бајден радити на заоштравању политике према Србији

Дачић: Нереално да ће Бајден радити на заоштравању политике према Србији

 

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић оценио је данас да је нереално очекивати да ће нови председник САД Џо Бајден радити на заоштравању политике према Србији, као и да су Бајден из 2021. и Бајден из 90-тих година две различите приче, преноси Тањуг.
Дачић је гостујући на ТВ Пинк подсетио на бројне контакте које је амерички председник имао са политичарима у Србији у време када је био сенатор и потпредседник САД напомињући да се са њим и сам састајао као премијер Србије.

“Сви разговори са њим били су коректни. И тада је причао да му је у интересу да се у региону води процес помирења и да неће подржавати екстремне одлуке као што је раскидење споразума”, рекао је Дачић.

Додао је да је већ било разговора са велким бројем људи, који ће имати важне улоге у Бајденовој администрацији, међу којима је Викторија Нуланд, сада трећи човек Стејт департмента и да никада са њима није било пробелма.

Подсетио је да је Србија постигла велики успех у акцији отпризнавања независности Косова и истакао да је 17 држава повукло признање, јер “смо покушавали и радили оно што нико други није радио”.

“Сада морамо да упознамо сваког члана те администрације, да лобирамо, то су људи који имају одређена знања о нашем региону за које се не може увек рећи да су утемељена на неким анализама”, навео је Дачић.

Он је истакао да је избор америчког народа унутрашња ствар, а да “ми треба да изградимо што боље односе”, због чега је рекао да га радују најаве да би могло да дође до нових састанака.

Извор: Косово онлине

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …