Главна / Вести / Косово и Метохија / ШИК умешан у убиства и отмице

ШИК умешан у убиства и отмице

 

Судија претпретресног већа Николас Гију је одбио захтев одбране Кадрија Весељија за пуштање из притвора између осталог и због тога што се Весељи помиње као шеф Косовске обавештајне службе (ШИК) од 1999. до 2008. године, преноси Газета Експрес.
Николас Гију је рекао да је Окружни суд у Приштини проценио да је ШИК умешан у нека кривична дела, иако приштински суд није успео да то непобитно докаже.

“У овом контексту, претпретресни судија узима у обзир да је Окружни суд у Приштини сматрао могућим да је ШИК умешан у извршење три случаја тешког убиства, покушаја отмице и покушаја убиства, иако није могао да донесе такав налаз ван разумне сумње“, каже се у одлуци претпретресног судије Николаса Гијуа.

Специјално тужилаштво је пре неколико дана послало своје аргументе Специјалном суду против захтева Весељијевог адвоката Бена Емерсона да га привремено пусти из затвора.

Тужилаштво је, према наводима Газете експрес, поменуло и могућност осуђивања Весељија на доживотни затвор, па је и то један од разлога зашто не би требало да буде пуштен на привремену слободу.

Извор: Косово онлине

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …