Главна / Вести / Србија / Вучић: Србија четврта у Европи по стопи вакцинације, брзо и друга

Вучић: Србија четврта у Европи по стопи вакцинације, брзо и друга

Србија је тренутно четврта у Еворпи по стопи вакцинације у односу на број становника, а девета у свету, рекао је вечерас председник Александар Вучић.

Верује, каже, да ћемо у наредна 72 сата бити чак други у Европи, а можда дођемо и до петог места у свету по стопи вакцинције.

“Испред нас су тренутно само Велика Британија, Малта и Данска. Верујем да ћемо у 48 сати, односно 72 сата претећи 2. и 3. и да ћемо бити други. Верујем да у свету можемо да будемо 5. место, сада смо 9. Честитам грађанима Србије и на томе, и заштити здравља нације, као што смо се винули у висине по питању економије”, рекао је председник.

И данас имамо, каже, преко 42.000 људи који су вакцинисани.

Вучић истиче да је, међутим, сада већ готово немогуће набавити вакицну

“Ми смо потписали уговор са Фајзером, а добили смо мање вакцина, све ово што смо добили је због наше сналажљивости и јер смо се припремили унапред”, рекао је Вучић.

Он је изјавио да, ако се настави овим темпом, имамо вакцина за још седам, осам дана.

– Сви они који су примили или ће примити, имамо сачувану вакцину за ревакцинацију. Данас сам имао, не могу да вам кажем са ким, разговор, али сам сигуран да ћемо још једну количину вакцина обезбедити, једну дозу од 100.000 вакицна. Сада не могу ништа више да вам откривам. Наставићемо са тим, мучимо се са свим, из Русије нам је застало све, чекамо одговор, проблем је због њих, имали су проблем у неким фабрикама. Ја ћу да зовем и кинеског премијера ако треба… – изјавио је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …