Главна / Вести / Свет / Ђурић у Вашингтону са представницима Министарства трговине САД

Ђурић у Вашингтону са представницима Министарства трговине САД

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић разговарао је у Вашингтону с Дејвидом де Фалком, замеником помоћника министра трговине САД.

Како се наводи у саопштењу амбасаде Србије, Де Фалко, који је у Министарству трговине САД задужен за Европу и Евроазију, пренео је амбасадору Ђурићу да ће појачани ангажман САД на плану трговинске размене и привредних односа са Србијом бити један од приоритета које ће Министарство трговине представити новој америчкој администрацији.

Србија има, по његовим речима, уочљив потенцијал да буде афирмисана као лидер и пример успешности на западном Балкану.

Како је истакао, додатна предност Србије јесте отварање Канцеларије америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) у Београду, са којом Министарство трговине САД веома блиско сарађује.

Надовезавши се на значај Канцеларије ДФЦ у Београду како за Србију, тако и за читав регион, амбасадор Ђурић представио је визију председника Србије Александра Вучића о региону без граница, са слободним протоком људи, добара и капитала.

У том смислу, Ђурић је поновио је спремност највишег руководства Србије на проширење економско-трговинске сарадње са САД на свим нивоима.

Томе ће, како је оценио, свакако допринети континуирана стабилност најважнијих економских показатеља који Србију чине изузетно повољним пословним окружењем, погодним за сваку врсту инвестиција, каже се у саопштењу амбасаде Србије у САД.

Извор: Танјуг

Check Also

Општина Грачаница и Дом здравља обележавају Светски дан оралног здравља

Дом здравља Грачаница у сарадњи са Општином Грачаница обележава Светски дан оралног здравља – 20. …