Главна / Вести / Косово и Метохија / ЗЗ Зубин Поток: Ове године за домаће и инострано тржиште печурке у туршији

ЗЗ Зубин Поток: Ове године за домаће и инострано тржиште печурке у туршији

Земљорадничка задруга Зубин Поток последњих година бави се прерадом воћа и поврћа, сваке године своје потрошаче обрадује неким новим квалитетним производом. Ове године на домаће и инострано тржиште нуде печурке у туршији, које су већ тражене у Немачкој.

Хладњача капацитета 24 000 тона, која је омогућила Земљорадничкој задрузи Зубин Поток да своју делатност усмери на прераду воћа и поврћа од скора је проширена новим погоном за прераду.

Директор ЗЗ Зубин Поток Раде Утвић каже да су до сада прераду воћа и поврћа обављали у халама где се складиште замрзнути производи.

“Сада су просторије одвојене. Роба се ручно пребира и тако се здрави производи пласирају на тржиште”, рекао је Утвић.

Сваке године ова задруга тржишту понуди неки нови и интересантан производ. То су сада печурке.

“Читаву палету нових производа углавном чине печурке, и то од вргња и део комбинација вргањ и шарски сир, вргањ и паприка, вргањ и корнишони и чист вргањ. Паковања су од 200г до килограм и по”, казао је Утвић.

Печурке у саламури већ су тражене у Немачкој.

“Наш купац у Немачкој никада није радио са овом робом, послали смо му пробни примерак, они имају један услов да налепница буде њихова ми смо пристали, паковаћемо робу са њиховим налепницама”, закључио је Утвић.

Све што произведе Задруга лако прода, углавном на иностраном тржишту. Земљорадничка задруга Зубин Поток поседује све потребне сертификате, као и онај за органску производњу, за продају у землљама ЕУ.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …