Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска Митровица: Женски КК “Трепча” после дуже паузе поново на терену

Косовска Митровица: Женски КК “Трепча” после дуже паузе поново на терену

Женска кошарка на Косову и Метохији има богату историју, међутим у Косовској Митровици пар година у назад ни један тим није био активан. Саша Трпковић, кошаркаски тренер одлучио је да се својој великој љубави врати и своје знање и искуство пренесе новим генерацијама.

Пре десет година женска кошарка у Косовској Митровици била је један од најзаступљенијих спортова. Кошаркашки клуб Трепча, играо је у тзв. Бетон лиги од прве “Б” лиге. Тренер Саша Трпковић и његова сарадница Луција Станишић одлучили су да да се, како кажу, врате на место злочина и женску кошарку врате у овај град.

“Ово је нова екипа са новим кошаркашицама, од септембра не престајемо са тренинзима. Имамо термине у Хали спортова и у ОШ “Свети Сава”. Такмичења због Ковид ситуације до сада нисмо имали, од фебруара треба да кренемо са игром, тада ћемо видети у којој смо групи. Имамо петнаест девојчица до 10 година оне тренирају код Луције. А, прва екипа “Трепче” има 17 кошаркашица узраста од 13 до 17 година”, рекао је тренер Трпковић.

Велику захвалност Трпковић дугује селекторки женске кошаркашке репрезентације Србије Марини Маљковић и потпредседници Ани Јоковић које су “Трепчи” донирале лопте и другу опрему, то је посебно обрадовало чланице Клуба које су први пут добиле свој дрес.

Кошаркашица Василија Вучковић каже да кошарку тренира од првог разреда основне школе а узор јој је био брат који се бави кошарком, подршку је имала и од родитеља. Она каже да је екипа сложна и да се друже и ван терена.

Косовска Митровица је град спорта и промоције здравог живота, верујемо да ће се овом клубу прикључити још девојака.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Ђоровићима из Лапљег Села уручена нова опрема за производњу торти и колача

Нова опрема и помоћни уређаји за израду торти и колача у вредности од преко 4 …