Главна / Вести / Косово и Метохија / ЦИК верује да може да организује изборе на северу Косова без учешћа посматрача ОЕБС

ЦИК верује да може да организује изборе на северу Косова без учешћа посматрача ОЕБС

Косовски избори који су заказани за 14. фебруар биће одржани без присуства представника Организације за европску безбедност и сарадњу, подсећа Репортери.

Централна изборна комисија овог пута је сматрала да не постоји потеба да позове мисију ОЕБС да обавља уобичајену саветодавну улогу у изборним телима.

Званичници Централне изборне комисије су казали да је та институција спремна да организује изборе и у општинама са српском већином на северу Косова.

“Чврсто верујемо да ће наша тела за управљање изборима, односно општинска изборна комисија коју именује ЦИК, али и бирачка већа, која такође именује ЦИК, моћи да испуне своје уставне и законске обавезе у организовању изборног процеса у овим општинама“, рекао је портпарол ЦИК Ваљмир Ељези.

Коалиција невладиних организација “Демократија на делу“, која се бави посматрањем избора, каже да је Косово спремно да гарантује слободан и поштен изборни процес чак и без страних мисија.

“Као локална мисија, ми смо овде да извештавамо о законитостима процеса“, рекао је Исмет Криезиу из коалиције “Демократија на делу“.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Породица Слађана Трајковића најавила за сутра протест у Приштини испред зграде Специјалног тужилаштва

Породица бившег полицајца Слађана Трајковића који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао …