Главна / Вести / Косово и Метохија / Руска амбасада у Тирани: Харадинај провоцира и указује на план о “великој Албанији“

Руска амбасада у Тирани: Харадинај провоцира и указује на план о “великој Албанији“

Руска амбасада у Тирани саопштила је да изјава Рамуша Харадинаја о референдуму и уједињењу Косова и Албаније представља провокацију и политичку уцену.

“Недавно је један од политичара косовских Албанаца Рамуш Харадинај изјавио да намерава да захтева референдум о уједињењу Косова са Албанијом, ако ова самопроглашена псеудо-држава не буде прихваћена што пре у Европској унији и међународној заједници и организацијама, и ако Београд не призна Косово“, саопштила је амбасада на Фејсбук налогу.

Руска амбасада је указала да та идеја указује на идеологију “велике Албаније”, која је у последње време, како наводе, интезивирана, али која директно угрожава територијални интегритет балканских држава.

У објави руске амбасаде на Фејсбуку наведено је да је ово део коментара Министарства спољних послова Руске Федерације на изјаве Харадинаја.

Пре неколико дана Харадинај је рекао да је за даљи развој Косова потребан референдум о уједињењу са Албанијом.

Таква реакција руске амбасаде у Тирани долази у тренутку када је Албанија прогласила дипломату Алексеја Кривошејева персоном “нон грата“, због непоштовања антиковид мера.

Русија је ову депортацију описала као провокацију Албаније, наводећи да неће остати без реципрочног одговора.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово …