Главна / Друштво / Удружење Краљевина Србија у посети КиМ; уручена помоћ социјално угроженим породицама и деци

Удружење Краљевина Србија у посети КиМ; уручена помоћ социјално угроженим породицама и деци

Председник удружења „Краљевина Србија“, које ради под покровитељством ЊКВ Престолонаследника Александра, Саша Шушић и чланови ове организације поделили су током викенда пакете помоћи српском народу на Косову и Метохији, у вредности од више од 1.700.000 динара (18.000 долара).

Помоћ угроженим породицама у оптишини Ранилуг и народној кухињи „Мајка девет Југовића“ у Гњилану, обезбедила је Фондација Принцезе Катарине, Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго и удружење „Краљевина Србија“.

Пакети помоћи за породице састоје се од основних животних намирница (брашно, уље, шећер, со, тестенина, пиринач, пасуљ), конзервиране хране и чајева, као и од средстава за хигијену (детерџент за прање веша, шампони…) Угроженим породицама у овој косовској општини обезбеђени су и ћебићи, капе, шалови и чарапе, који ће им олакшати зимске дане. Свака породица добила је и паковање епидемиолошких маски као и гелове за суво прање руку.

Такође, деца из угрожених породица добила су на поклон и ранчеве са школским прибором (свеске, оловке, бојице) и хигијенски пакет који садржи сапуне, четкице и пасте за зубе, као и гел за суво прање руку.

Фондација Принцезе Катарине и Лајфлајн Чикаго обезбедили су и слатке пакете за децу, као и плишане играчке за најмлађе.

Данашњој заједничкој акцији Фонда Принцезе Катарине, хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго и удружења „Краљевина Србија“, обрадовала су се и деца из две основне школе: „Вељко Дугошевић“ из Ранилуга и „Трајко Перић“ из Великог Ропотова , као и деца из вртића „Пчелица Маја“ у Великом Ропотову. За све њих обезбеђени су слатки пакети, за школарце и ранчеви и школски прибор, док су се најмлађи обрадовали бројним играчкама и прибору за цртање.

Захваљујући овој акцији, Народној кухињи „Мајка девет Југовића“ обезбеђена је велика количина основних намирница које су им биле преко потребне.

Извор: Радио Косовска Митровица, ТВ Мост

Check Also

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово …