Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Србија пружа једнаку могућност свим својим грађанима да се вакцинишу

Петковић: Србија пружа једнаку могућност свим својим грађанима да се вакцинишу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је председници Европског покрета Срба са Косова Ради Трајковић да Србија као одговорна држава пружа једнаку могућност свим својим грађанима да се вакцинишу и да је Србија прва у региону по стопи вакцинације.

Додао је да Трајковић скупља политичке поене на демагогији.

„Зато нека Трајковић Рада не скупља јефтине политичке поене на демагогији и коронавирусу. Сви који желе да се вакцинишу са КиМ имају ту могућност,  тако је било прошле недеље, тако ће и следеће, и своје право мозе да искористи и Рада Трајковић са Савског венца, која ће пре моћи да се вакцинише у Београду него са српским народом са КиМ, кад тамо не живи. Није проблем, држава је за све своје грађане обезбедила вакцине, без изузетка“, навео је у објави на Твитеру Петковић.

Упитао је Трајковић „колико би вакцина могло да се купи за 619.688.269 евра“.

„И још нешто, вакцине нису пале с неба, него их је обезбедила држава Србија и председник Александар Вучић својим контактима и могли смо да их платимо јер данас имамо стабилне финансије“, поручио је Петковић.

Трајковић је данас у обајви на Твитеру навела да је скандал „ако је истина да се чланови СНС вакцинишу преко реда“, који заслужује тужбу за дискриминацију пред судом у Стразбуру.

„Вучић не финансира вакцинацију из свог приватног џепа већ државног буџета, стога сви грађани Србије заслужују потпуно једнак третман у овом процесу“, додала је Трајковић у објави.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …