Главна / Друштво / Радови на санацији последица поплава у току

Радови на санацији последица поплава у току

Одмах након повлачења воде, после незапамћених поплава, Одељење јавних служби општине Грачаница започело је опсежне радове на рашчишћавању пропуста и канала, речних корита, као и дезинфекцију поплављених дворишта и јавних површина.

Директор Одељења јавих служби општине Грачаница Владица Трајковић, рекао је до поплава и изливања река из корита долазило и због нашег немара и бацања смећа, а не само због обилних падавина.

“Највећи проблем је био у Доњој Гуштерица јер је велика количина смећа направила закрчење на мостовима и пропустима зато је и дошло до великог изливања воде,” рекао је Трајковић за РТВ Гачаница.

Трајковић апелује на све грађане да не бацају смеће у кишне канале и речна корита јер на тај начин праве проблем и закрчење и себи, а и комшијама.

На питање, када ће се завршити рашчишћавање терена, Трајковић истиче да су неке делове река привремено санирали, али да не зависи све од њиховог одељења.

“На жалост, не зависи све од нас, постоје компаније са којима сарађујемо и зависи од њихове механизације и организације чишћења. Све ово време много нам помаже предузеће “Екологија”, надамо се да ће врло брзо све бити враћено на своје место,”додао је Трајковић.

Оно што је евидентно је да би последице ових поплава биле знатно мање да мештани нису тонама смећа и отпада затрпали одводне канале и речне токове.

У општини Грачаница кажу да ће превентивно, њихове инспекцијске службе у наредном периоду чешће обилазити критичне тачке, где се непрописно одлаже и баца смеће и да ће ревносно кажњавати несавесне грађане.

 

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …