Главна / Вести / Свет / Ђурић са представником Бехтела о Моравском коридору

Ђурић са представником Бехтела о Моравском коридору

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић састао се у Вашингтону са Стјуартом Џонсом, председником регионалних и корпоративних послова у америчкој компанији ‘Бехтел’, задуженим за праћење реализације изградње Моравског коридора у Србији, саобраћајнице која ће повезивати и два европска коридора – 10 и 11.

Ђурић и Џонс изразили су задовољство актуелном динамиком радова на Моравском коридору, који ће повезати западну и источну Србију, односно све веће градове централне Србије између Појата и Чачка – Крушевац, Краљево, Трстеник, Врњачку Бању, саопштено је из амбасаде Србије.

Џонс је Ђурићу пренео захвалност руководства ‘Бехтела’ на досадашњој одличној сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и другим надлежним институцијама у Србији.

Размотрена је и могућност учешћа ‘Бехтела’ у изградњи „аутопута мира“ између Ниша и Приштине.

Амбасадор Ђурић је оценио да пројекти попут Моравског коридора шаљу јасан сигнал инвеститорима да је Србија сигурна дестинација за пословање и реализацију пројеката.

Како је истакао, томе у прилог говори и отварање регионалне канцеларије Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) у Београду, које представља значајан подстицај не само за Србију, њене грађане и њен даљи привредни раст, већ и за целокупну економију региона.

Америчка компанија ‘Бехтел’ један је од светских лидера у области инжењеринга, грађевинарства и управљања пројектима.

Уговор о изградњи Моравског коридора, односно ауто-пута Е-761, деонице Појате-Прељина, закључен је 5. децембра 2019. године између Владе Републике Србије и Конзорцијума „Бехтел – Енка“ у присуству председника Србије Александра Вучића.

Предвиђено је да Моравски коридор буде дугачак 112 километара и да, као први дигитални аутопут у Србији, повеже подручје на којем живи око 500.000 људи.

Check Also

Вучић у Бриселу: Ни око чега нисмо успели да се договоримо, забринутији сам за безбедност Срба

Председник Александар Вучић рекао је у Бриселу да током дијалога са Аљбином Куртијем није могло …