Главна / Друштво / На базару у Звечану прикупљено 197.000 динара за лечење Дарије и Наташе

На базару у Звечану прикупљено 197.000 динара за лечење Дарије и Наташе

На хуманитарном базару одржаном у Звечану у циљу прикупљања средстава за лечење Дарије Антовић из Звечана и Наташе Стојановић из села Босце у општини Косовска Каменица, сакупљено је 197.000 динара.

Акцији су се одазвали локални привредници, грађани, али и локална самоуправа, из које је Дарији и Наташи уплаћено по 50.000. динара, каже за Радио Контакт Плус једна од организатора акције, Александра Ћирковић

“Могу рећи да се, што се тиче институција, општина се заиста овог пута показала. Ово је први пут откако радимо базаре да је општина у тој мери изашла у сусрет и уплатила за обе девојчице ту суму новца”, казала је Ћирковић.

Иако је одзив грађана на јучерашњем базару у Звечану био нешто слабији, него током ранијих акција, износ прикупљеног новца позитивно је  изненадио организаторе

“Ни у једном трнутку се није створила тако велика гужва, па смо имали утисак да ће бити баш мало новца. Међутим, баш смо се изненадили када смо избројали и видели да је прикупљено 198. хиљада динара”, истакла је Ћирковић.

Што се тиче наредних акција, у плану је базар  у Лепосавићу, али та идеја се још разматра

“Вероватно ће бити негде пре Дана заљубљених или пред 8. март. Зависи мало од временских услова, али и од ситуације са пандемијом корона вируса”, рекла је Ћирковић.

Новац прикупљен током јучерашње акције у Звечану, биће подељен на пола, по 98.500 динара, плус по 50.000 динара од општине, што је укупно по 148.500 динара за сваку девојчицу.

Наташа Стојановић из села Босце у општини Косовска Каменица има дечију парализу, урођену срчану ману, нападе гушења, анемију, хипотонију мишића и неопходна су јој средства за третмане, рехабилитацију, операције и специјалистичке прегледе.

За њу је покренут и хуманитарни број фондације Александар Шапић.

И за Дарију Антовић из Звечана, која болује од церебралне парализе и епилепсије, такође је покренут хуманитарни број ове фондације.

И пред Даријом је дуг процес који се састоји од операција, рехабилитације и даљег лечења.

Извор: Радио Контакт Плус

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …