Главна / Вести / Косово и Метохија / Челници Српске листе на челу са Гораном Ракићем обишли општину Грачаница

Челници Српске листе на челу са Гораном Ракићем обишли општину Грачаница

Председник Српске листе Горан Ракић и потпредседници Игор Симић и Далибор Јевтић данас су у просторијама општине Грачаница разговарали са градоначелником Срђаном Поповићем и председником привременог органа града Приштине Љубинком Караџићем, а након тога су обишли четворочлану повратничку породицу Љиљане Мирић која је захваљујући Министарству за повратак добила кров над главом.

– Могу рећи да није лако бити подстанар 10 година. Притом сам самохрани родитељ, а моја ћерка има и здравствених проблема. Веома сам захвална што нам је саграђен нови дом – каже Љиљана Мирић.

Након посете Грачаници, челници Српске листе су са својим домаћинима су у селу Угљаре посетили насеље Берген, које се налази у завршној фази реконструкције. У овом насељу збринуте су 22 расељене породице.

– Данас је заиста леп повод што смо овде јер је породица Мирић добила нови дом. Не само што је добила нови дом, већ смо чули од министра Далибора Јевтића да ће добити комплетан намештај и грант за покретање свог бизниса. Имамо прилику да видимо у насељу Берген да ће се ускоро још 21 породица уселити у своје нове домове. Међутим, не могу рећи да сам срећан, пре бих рекао да сам тужан зато што су општину Грачаница погодиле велике поплаве, а на жалост у неким местима вода се није још увек повукла. Тамо где се вода повукла, оставила је трајне последице. Моја порука за те људе, поред средстава које је одвојило Министарство за повратак, Канцеларија за Косово и Метохију на челу са директором Петром Петковићем је такође обезбедила средства за те људе. Влада Републике Србије је донела одлуку и пребацила та средства Канцеларији за КиМ. Желим јасно и гласно да поручим свим тим људима да ће имати максималну подршку и сва штета коју су претрпели, биће им надокнађена – рекао је председник Српске листе Горан Ракић.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изразио је задовољство што су представници Српске листе били у прилици да покажу јавности део онога што је урађено у протеклом периоду.

– И породица Мирић, и насеље Берген су само део наших активности које смо имали у време када је било заиста тешко да се одређени пројекти имплементирају. Знамо сви какви су услови били у насељу Берген. Мислим да смо урадили велику ствар. То је део пројекта који имамо широм Косова који обухвата затварање колективних центара – казао је Јевтић.

– Српска листа има јасну политику, а то је да морамо да бринемо о сваком становнику свих општина, поготово општина са српском већином. Све ово што смо до сада радили и градили, обданишта, стамбене јединице, путеве, значи да ћемо и убудуће радити на опстанку и останку нашег народа на овим просторима – рекао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Обиласком насеља Берген у Угљару, челници Српске листе завршили су посету општини Грачаница.

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …