Главна / Вести / Косово и Метохија / Светосавски поклони Одбора из Републике Српске за децу из општине Исток

Светосавски поклони Одбора из Републике Српске за децу из општине Исток

Светосавски поклони Одбора из Републике Српске биће подељени сутра на Школску славу “Светог Саву” преко Привременог органа општине Исток за сву предшколску и школску децу у  основној школи “Радош Тошић” у Осојану у општини Исток у Метохији.
“Хоћемо на један од највећих празника школске славе посвећене великом српском просвјетитељу, архиепископпу, државнику и дипломати Светом Сави из свете лозе Немањића  да светосавкој деци у Метохији честитамо школску славу и поклонимо поклоне њихових вршњака из 81 основне и средње школе из целе Републике Српске које поклањамо још од Никољдана прошле године,” наводи се у саопштењу председника Одбора за помоћ КиМ Милорада Арлова.
“Овим путем честитамо свој светосавској деци и омладини, њиховим наставницима и професорима као монаштву и свештенству овај велики школску празник.”
Свети Сава је пре осам векова утемељио Српску Православну Цркву, писменост, културу, веру и показао пут српком народу којим и данас идемо да никад своје писмо, веру и културу не заборавимо.
Просветлио нас пре осам векова и сугурно је највећа и назначајнија личност богате српске историје у српском роду која сваке године успркос протеклом времену добија све већи значај и утемељење.
Наставимо пут Светосавља кроз наредна поколења и векове јер смо то дужни прецима, али још више онима који долазе.
“Посебна честитка деци и младима с потешкоћама у развоју из Удружења родитеља”Подржи ме”,Косовска Митровица, њиховом руководству  који ће наредне године сигорно славити и дочекати Светог Саву у новом завшеном Дневном центру “Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици који Одбор и Српска гради за њих.
Честитамо и рођење након дугог периода срског детера новог светосавца у Ђураковцу, општина Исток,” додаје се у саопштењу.
Извор: Саопштење, ОДБОР ЗА ПОМОЋ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ РС

Check Also

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово …