Главна / Вести / Свет / Ђурић на Видовданском самиту лидера српске дијаспоре

Ђурић на Видовданском самиту лидера српске дијаспоре

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић представио је данас приоритете те мисије, посебно изразивши спремност за интензивирање сарадње са дијаспором, која, каже, представља генератор знања, вештина и контаката које треба ставити у функцију представљања Србије новој администрацији и пословном свету.

Ђурић је учествујући на другом виртуелном скупу српских организација и утицајних појединаца из Америке “Видовдански самит лидера српске дијаспоре – Хоризонт 2050”, осим потребе заједничког деловања Амбасаде и истакнутих представника дијаспоре, истакао и да је неопходно интензивно ангажовање почасних конзула Србије у САД у представљању и заштити интереса земље.

Он је нагласио и да сарадња треба да буде двосмерна, те да ће Амбасада у сваком тренутку представљати отворени канал за комуникацију и сарадњу са матицом.

Учесници самита су се сагласили о неопходности јединственог наступа и деловања у циљу максимизирања капацитета за оснаживање друштвено-политичког утицаја српског корпуса у САД.

“Видовдански самит лидера српске дијаспоре – Хоризонт 2050” је скуп који се одржава са циљем формирања тзв. уједињене платформе нове српске дијаспоре и свих њених организација, иницијатива и утицајних појединаца у САД, а у циљу заједничког деловања.

Извор: Танјуг

Check Also

Гашић са Боцан-Харченком о сарадњи у области унутрашњих послова

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији …