Главна / Некатегоризовано / Миладинов: Kанцеларија за КиМ ће наставити да помаже на унапређењу образовањa на КиМ

Миладинов: Kанцеларија за КиМ ће наставити да помаже на унапређењу образовањa на КиМ

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов уручила је данас ОШ Свети сава у Сушици помоћ у виду дидактичког материјала и информационо-технолошке опреме и честитајући школску славу свим ученицима и наставном особљу на КиМ,  поручила да ће Канцеларија за КиМ наставити да улаже у српски образовни систем на овим просторима.

Миладинов је овој школи уручила  савремени штампач, пројектор и преносне рачунаре и нагласила да ће рад на унапређењу наставе у српским школама на Kосову бити настављен.

 

“Посебна ми је част што сам на данашњи празник са нашом децом, наставним особљем и нашим народом на КиМ.Канцеларија за КиМ уложила је значајна средства за куповину наставне опреме за наше школе на овом простору и наставиће и даље да улаже на  унапређивању квалитета наставе, јер сматрамо да и наша деца на КиМ заслужују да имају подједнаке услове као и деца у ужој Србији”, казала је Миладинов, која је захвалила како наставном, тако и помоћном особљу на  максимумалном труду да се настава у време пандемије коронавируса одвија нормално.

Директор Основне школе “Свети Сава” у Сушици Братислав Димић захвалио је Kанцеларији за Kосову и Метохију за подршку  и помоћ која је континуирана.

“Ово није први пут да наша школа добија помоћ од Канцеларије за КиМ и државе Србије и могу да кажем да наша деца захваљујући томе имају све услове за савремено образовање. ИТ технологија је веома битна за савремено образовање и захваљујући улагању државе Србије наше школе ни мало не заостају за школама у централној Србији”, казао је Димић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је ученицима и наставном особљу школску славу Свети Сава и нагласио значај очувања и унапређења школства у српским срединама.

“Данашње присуство помоћнице директора за КиМ на овим просторима показује да Канцеларија за КиМ и наша држава брину за наш народ на КиМ и ово није први пут да се улаже у образовање, то се чини у континуитету. Један од приоритета је да наше образовање буде на високом нивоу и да наша деца не заостају ни у чему у односу на децу централне Србије”, казао је Поповић.

Помоћница директора за КиМ Светлана Миладинов обишла је и уручила помоћ и  школама  у општини Обилић, а у оквиру данашње посете обићи ће и школе у Косовском Поморављу, где ће присуствовати резању славског колача у Основној школи “Свети Сава” у Понешу код Гњилана.

 

 

 

Check Also

Командир полиције: Приведен Албанац који је синоћ пуцао у Грачаници   

Косовска полиција  привела је особу која је синоћ из аутомобила у покрету пуцала у Грачаници, потврђено је порталу Ризница из …