Главна / Некатегоризовано / Миладинов: Kанцеларија за КиМ ће наставити да помаже на унапређењу образовањa на КиМ

Миладинов: Kанцеларија за КиМ ће наставити да помаже на унапређењу образовањa на КиМ

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов уручила је данас ОШ Свети сава у Сушици помоћ у виду дидактичког материјала и информационо-технолошке опреме и честитајући школску славу свим ученицима и наставном особљу на КиМ,  поручила да ће Канцеларија за КиМ наставити да улаже у српски образовни систем на овим просторима.

Миладинов је овој школи уручила  савремени штампач, пројектор и преносне рачунаре и нагласила да ће рад на унапређењу наставе у српским школама на Kосову бити настављен.

 

“Посебна ми је част што сам на данашњи празник са нашом децом, наставним особљем и нашим народом на КиМ.Канцеларија за КиМ уложила је значајна средства за куповину наставне опреме за наше школе на овом простору и наставиће и даље да улаже на  унапређивању квалитета наставе, јер сматрамо да и наша деца на КиМ заслужују да имају подједнаке услове као и деца у ужој Србији”, казала је Миладинов, која је захвалила како наставном, тако и помоћном особљу на  максимумалном труду да се настава у време пандемије коронавируса одвија нормално.

Директор Основне школе “Свети Сава” у Сушици Братислав Димић захвалио је Kанцеларији за Kосову и Метохију за подршку  и помоћ која је континуирана.

“Ово није први пут да наша школа добија помоћ од Канцеларије за КиМ и државе Србије и могу да кажем да наша деца захваљујући томе имају све услове за савремено образовање. ИТ технологија је веома битна за савремено образовање и захваљујући улагању државе Србије наше школе ни мало не заостају за школама у централној Србији”, казао је Димић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је ученицима и наставном особљу школску славу Свети Сава и нагласио значај очувања и унапређења школства у српским срединама.

“Данашње присуство помоћнице директора за КиМ на овим просторима показује да Канцеларија за КиМ и наша држава брину за наш народ на КиМ и ово није први пут да се улаже у образовање, то се чини у континуитету. Један од приоритета је да наше образовање буде на високом нивоу и да наша деца не заостају ни у чему у односу на децу централне Србије”, казао је Поповић.

Помоћница директора за КиМ Светлана Миладинов обишла је и уручила помоћ и  школама  у општини Обилић, а у оквиру данашње посете обићи ће и школе у Косовском Поморављу, где ће присуствовати резању славског колача у Основној школи “Свети Сава” у Понешу код Гњилана.

 

 

 

Check Also

Победа кандидата Српске листе није пријала онима који раде против интереса нашег народа

Победа српског народа односно кандидата Српске листе на недавно одржаним локалним изборима није баш пријао …