Главна / Вести / Косово и Метохија / Савиндан обележен у Косовској Митровици; Стојковић: Канцеларија за КиМ је ту да препозна све потребе наших ђака

Савиндан обележен у Косовској Митровици; Стојковић: Канцеларија за КиМ је ту да препозна све потребе наших ђака

Поводом Савиндана, представници Канцеларије за Косово и Метохију у присуству председника Привременог органа Општине Косовска Митровица Александра Спирића уручили су ученицима основне школе “Свети Сава” пригодне поклон пакетиће.

Обележавању школске славе присуствовали су Јелена Стојковић, помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића за планирање и реализацију инфраструктурних пројеката Јелена Стојковић и Иван Вујић, помоћник Сектора за финансијске послове.

Помоћница Стојковић честитала је школску слави Свети Сава и захвалила домаћинима на дивном пријему.

“Посебно је задовољство бити овде данас и заједно одржавати просветитељску традицију. Канцеларија за Косово и Метохију са посебном пажњом улаже и обраћа пажњу на образовање и наставићемо да улажемо јер нам је велики циљ да деца на Косову и Метохији имају квалитетно и савремено образовање. Ова година је била пуна изазова и посебно је то утицало на образовање и начин одржавања наставе. Било је тешко и наставницима и ђацима, њиховим родитељима посебно, па им овим путем честитам како су то издржали и како су се носили са свим тим ситуацијама. Канцеларија за Косово и Метохију је ту да препозна све те потребе наших ђака и професора и бићемо ту и даље, и наставићемо да улађемо у образовање у сваком смислу како кроз опремање, тако и кроз инфраструктурне прјекте, одржавање постојећих и изградњу нових школских објеката” рекла је Стојковић.

Директор ове школе Милорад Јовановић рекао је да је ове године обележавање скромније због епидемиолошких мера које су на слази и препорука Кризног штаба, ресорног министарства и Привременог органа Општине Косовска Митровица које све школе на Косову и Метохији, како је рекао стриктно поштују. Јовановић је захвалио представницима Канцеларије за Косово и Метохију , који су како је истакао уложили много труда и разумевања да ове школе на Косову и Метохији овако изгледају.

“Нисмо у могућности да наш школски хор који је изузетно добар буде пред вама, зато смо снимили њих како певају ,па сте их чули на разгласу. Надамо се да ће све ово проћи и да ћемо следеће године бити у позицији да славимо наш Дан школе Светог Саву и нашу школску славу онако како се то традиционално ради и онако како то он сам и заслужује” рекао је Јовановић и захвалио се и председнику Привременог органа Александру Спирићу.

“Без његовог разумевања и разумевања наше општине ова школа не би оваква била. Ми смо пре две године урадили анекс школе средствима наше локалне самоуправе и то не би могло да буде без њиховог пуног разумевања. Ова деца су на сигурном , топлом и имају све услове за рад у ери дигитализације Канцеларија за Косово и Метохију је преко Привременог органа школу опремила свим дигиталним средствима” рекао је Јовановић и навео да школа има довољно лаптопова и дигиталних интерактивних табли.

“Оно што је најбитније је да је школа пуна деце. Када видите прваке које смо довели да вас поздраве, онда вам је све јасно. Србија не мора да брине за своју будућност кад има овакву децу” рекао је Јовановић и свим ђацима на Косову и Метохији честитао школску славу.

Председник Привременог органа Александар Спирић рекао је да иако је пандемија променила много тога и у образовању, да је и то пролазно. “Оно што је већно и што ће да траје јесте 27. јануар и светосавски пут. Он нас упозорава да останемо на том путу, да градимо, будемо сложни и јединствени, да трајемо и у ери дигитализације стварамо боље услове за нашу децу” рекао је Спирић поздравивши представнике Канцеларије за КиМ који су како је истако препознали и помогли кроз своје секторе и опремили школу, а да ће се то у наредним данима и наставити. Спирић се захвалио и свим просветним радницима. који су и у пандемијским условима успешно реализовали наставу и сачували здравље малишана и колектива-

“Ова школа је понос нашег града, што доказују разне плакете и повеље за успехе које сте забележили. Верујем да ће година која је пред нама донети нове победе, јер ова деца то заслужују. Борићемо се за свако дете на простору Косова и Метохије, пре свега у нашем граду да имају безбрижно и мирно детињство, а то залужује и сваки човек који живи на овом простору. Моменат је да покажемо чврстину и истрајност и да нам светосавки пут буде први, једини и прави” рекао је Спирић.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Породица Слађана Трајковића најавила за сутра протест у Приштини испред зграде Специјалног тужилаштва

Породица бившег полицајца Слађана Трајковића који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао …