Главна / Вести / Косово и Метохија / Душица Николић: Настављамо да пружамо подршку васпитно-образовном систему на Косову и Метохији

Душица Николић: Настављамо да пружамо подршку васпитно-образовном систему на Косову и Метохији

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић, заједнос а председником Привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем и начелником косовскомитровачког управног округа Славком Симићем поделила је данас светосавске пакетиће ученицима Основне школе „Вук Караџић“ у Сочаници, ОШ „Стана Бачанин“ у Лешку и „Лепосавић“ у Лепосавићу.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Душица Николић изразила је задовољство што на данашњи дан борави на Косову и Метохији .

„Канцеларија за Косово и Метохију у протеклом периоду уложила је доста средстава у безбедност и обезбеђивање наставних средстава за стварање нормалних услова за образовање наше деце на КиМ тако да се образовање не разликују од начина образовања у другим градовима Србије. Наставићемо да пружамо подршку васпитно-образовном систему на Косову и Метохији“, навела је Николић.

Она је просветним радницима честитала на херојству које су показали током школске године у којој је борба са пандемијом била један од приоритета целе државе.

Начелник косовскомитровачког округа Славко Симић, честитајући школску славу рекао је да је „Свети Сава оставио у наследство највеће вредности које нас стално опомињу да будемо сложни и јединствени, марљиви и радни“.

„Светосавље је једини путоказ којим ћемо победити све проблеме и све изазове са којима се данас суочавамо. Велики значај данас представља нам присуство представника Владине Канцеларије за КиМ. Држава је у протекле три године инвестирала у образовање, ученике, просветне раднике, школску инфраструктуру… Инвестира се у сваку српску средину“, рекао је Симић и додао да држава инвестирањем у образовни систем инвестира у опстанак и останак српског народа на овим просторима.

Симић је навео  да српски народ остаје јединствен, сложан из помоћ државе Србије.

„Уз помоћ наше државе Србије и председника Александра Вучића победићемо све проблеме, све изазове, сачуваћемо наш образовни систем, сачуваћемо сваку српску институцију на Косову и Метохији“, поручио је Симић.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић рекао је да локална самоуправа уз помоћ државе Србије чини све како би се створили што бољи услови у образовним установама.
„Пре осам векова је зацртан пут Светосавља. Ми и данас имамо обавезу да тим путем наставимо и даље путем мира, слободе, идентитета српског народа… Пред просветним радницима је велики задатак јер они преносе знање ученицима који су будућност нас као народа. У томе не бисмо успели без помоћи државе Србије“, рекао је Тодић и честитао ученицима и просветним радницима Савиндан.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …