Главна / Друштво / Кузмин: Ситница се повукла, мештани страхују од нових поплава

Кузмин: Ситница се повукла, мештани страхују од нових поплава

Још увек нису саниране последице претходних поплава, а вода поново плави домаћинства у Кузмину код Косова Поља. Четворочлана породица Јолић још једном се нашла на удару воденог таласа, како кажу, једва крпе крај с крајем, живе од социјалне помоћи и не знају како би поднели још једну поплаву у кући. Ситница се на срећу овог пута брзо повукла у своје корито и није направила велику штету мештанима Кузмина.

Ивана Јолић из Кузмина каже да је први талас поплава био много гори, поплављен им је био подрум, цело двориште, а на сву срећу у кућу вода није доспела. Што се падавина од пре пар дана тиче, Јолић истиче да је овог пута само двориште било поплављено.

“Онај први талас направио је катастрофу, све је било под водом и још се нисмо опоравили. Ове последње падавине поплавиле су само двориште, искрено, плашим се како ћемо поднети ако дође опет до великих падавина,” рекла је Јолић.

Мештанин Кузмина Бобан Филиповић, рекао је за РТВ Грачаница да је призор након поплава ужасан.

“Тешка је ситуација, опет је неколико кућа поплављено, вода је доспела до кућа, подрума, огрев и зимница су уништени. Апелујем да се најугроженијима помогне и ако је сад ситуација мало боља,” рекао је Филиповић.

Представници Привременог органа општине Косово Поље још увек утврђују штету по селима која су захваћена водом.

“Тренутна ситуација у Косову Пољу је стабилна, река се полако враћа у корито и веће штете није било. У претходном периоду поплавама су била захваћена села Угљаре, Кузмин, Батусе и Бресје и вода је продрла у 62 домаћинства. Као и увек Канцеларија за КиМ ће нам изаћи у сусрет и помоћи хитно породицама којима је вода доспела у куће,” рекао је за РТВ Грачаница председник Привременог органа Косово Поље Љубиша Ћирковић.

Check Also

Породица Слађана Трајковића најавила за сутра протест у Приштини испред зграде Специјалног тужилаштва

Породица бившег полицајца Слађана Трајковића који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао …