Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана конференција за медије пред премијеру представе “Рибарске свађе”

Одржана конференција за медије пред премијеру представе “Рибарске свађе”

Вечерас у Дому културе у Грачаници премијерно ће бити изведена представа „Рибарске свађе“ у режији Милана Караџића. Пред премијеру  у просторијама Дома културе у Грачаници, одржана је конференција за медије.

Ово позоришно дело се бави људима који су слични нама, проблемима са којима се суочавамо у свакодневном животу као што су корупција, манипулација и сплеткарење, као и временом у којем живимо  и у којем све има своју цену па и љубав.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић пред премијеру представе Приштинског позоришта „Рибарске свађе“ угостио је директора НПП Предрага Радоњића и глумце Приштинског народног позоришта са којима је разговарао о вечерашњој премијери представе.

„Култура је важна за напредак било које заједнице или општине, јер ако немамо културних дешавања онда и не постојимо. Веома је важна за наш останак и опстанак и зато, као и до сада, велику пажњу посветићемо развоју и унапређењу културе и културних дешавања“, казао је Поповић.

Предраг Радоњић, директор НПП рекао је да  традиционално пред сваку премијеру заједно са глумцима  гостују код председника општине Грачаница.

„Приштинско позориште је и  са другим председницима имало добру сарадњу, а посебно истичем сарадњу коју имамо са Срђаном Поповићем, у смислу међусобног разумевања и помоћи коју општина пружа, инфраструктурно, затим око превоза и надоградње неких наших капацитета. Матична сцена НП Приштина је Грачаница  и сматрам да је и за ову општину привилегија да има нешто што је републичко-буџетско позориште“, рекао  је Радоњић .

Редитељ представе Милан Караџић рекао је на конференцији за медије да очекује да ће се ова представа играти дуго и често.

– Овде се ради о великом писцу Карлу Голдонију, а исто тако и о једној комедији која се свуда по свету игра, а нарочито у Француској, Италији, Хрватској, на приморју – објаснио је Караџић.

– Имали смо предивну сарадњу и са редитељем Миланом Караџићем и са гостујућим глумцима. Мислим да имамо одличну представу – рекла је глумица Аника Грујић.

Пред грачаничком публиком вечерас играће у представи „Рибарске свађе“: Небојша Ђорђевић, Аника Грујић, Срна Ђенадић, Александар Петковић, Бојан Стојчетовић, Александра Цуцић, Јелена Орловић, Оливера Баћић, Немања Оливерић, Урош Јовчић, Бранко Бабовић и Иванка Симић.

Check Also

Дрецун: Срби поручили да на северу нема ни “Д” од лажне државе

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да је српски …